Društvo

DUNP počinje sa radom 15. maja

NOVI PAZAR – Državni univerzitet u Novom Pazaru, posle dvomesečne obustave rada zbog pandemije izazvane korona virusom, počeće sa radom u svojim prostorijama 15. maja, uz poštovanje preventivnih mera, najavljeno je danas iz Rektorata DUNP.

Aprilski ispitni rok će se održati od 19. do 23. maja, dok poslednje nedelje maja sledi prijavljivanje za junski ispitni rok.

Nastavnici i saradnici će od 18. maja obavljati konsultacije sa studentima. Pojedine laboratorijske i praktične vežbe održavaće se po unapred utvrđenom rasporedu, dok će se preostala predavanja i vežbe do kraja školske godine odvijati elektronskim putem.

“Tokom vanrednog stanja nastava na daljinu održavana je redovno, kao i pripremna nastava za upis studenata. Za to vreme je završeno krečenje i uređenje prostorija i sve će biti spredmno da se vrata Državnog univerziteta otvore 15. maja”, saopštava DUNP.

Upis novih studenata, kao i ranijih godina, biće započet krajem juna.

Prema predlogu kvote, koji treba da odobri Vlada Srbije, Državni univerzitet u Novom Pazaru ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa upisaće 960 studenata, od kojih će se preko 70 odsto školovati iz budžeta.

Slični članci

Back to top button