Društvo

Novi Pazar: BNV i Fondacija “Alija Izetbegović” potpisali sporazum o saradnji

Iz BNV su podsetili da je Fondacija “Alija Izetbegović” u julu donirala medicinsku pomoć zdravstvenim ustanovama u Sandžaku.

NOVI PAZAR (AA) – Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i Fondacija “Alija Izetbegović” potpisali su u Novom Pazaru Sporazum o saradnji.

Paraf na sporazum čije je potpisivanje dogovoreno u julu ove godine u Sarajevu stavili su predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Jasmina Curić i generalni sekretar Fondacije “Alija Izetbegović”, Muhamed Mulahmetović.

“Tim dokumentom regulisana je saradnja između tih dviju bošnjačkih institucija na promovisanju kulturnih vrednosti i zajedničkog nastupa pri realizaciji društvenih inicijativa i programa u skladu sa pogledima i misaonom ostavštinom prvog predsednika nezavisne Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića. Saradnja će se odvijati u realizaciji različitih projekata, organizaciji simpozijuma, kulturnih manifestacija, edukacija, susreta, izložbi, prezentacija i reklamiranju delatnosti i rezultata rada dve ustanove, te u oblasti arhivske i izdavačke delatnosti”, navedeno je u saopštenju BNV.

Slični članci

Back to top button