Hronika

Rožajka optužena za dvostruko ubistvo

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač podigao je optužnicu protiv Rožajke Safije Klimenta (55) koja se tereti za krivično djelo teško ubistvo. Optužnica je dostavljena tamošnjem Višem sudu na potvrđivanje.

BIJELO POLJE–Safija Klimenta tereti se da je 8. aprila ove godine u ranim jutarnjim satima, u naselju Besnik kod Rožaja, podmetnula požar u kući u kojoj je donedavno živjela, kojom prilikom su izgorjeli njen bivši muž Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45), prenose Dnevne novine.

Okrivljena je tokom istrage priznala da je podmetnula požar, ali kako je kazala nije namjeravala da bilo ko strada. Ispričala je da je dugo godina živjela u braku sa Sulejmanom sa kojim je izrodila šestoro djece, koja su sada punoljetna.

Takođe je ispričala da se razvela od supruga 2011. godine, jer je neprestano maltretirao i čak je prijavljivan za zlostavljanje. Do januara ove godine živjela je u kući koju su zajednički gradili i otišla da živi u Bar kod sina i snahe.

Motiv koji je naveo da izvrši predmetno djelo je to što, kako je kazala, nije mogla da podnese da druga žena “dođe da živi na njenu muku, odvajajući od usta da se izgradi porodični dom”. Izjavila je da stradalu, nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti je ikada vidjela.

Opisujući kako je kobnog dana došla do kuće, ispričala je da je pješke prešla deset kilometara te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. Dolaskom do kuće ušla je kroz prozor od kupatila i ušla u dnevnu sobu, gdje je prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Kazala je da žali što je za epilog imalo stradanje dvije osobe jer, kako je kazala “bilo kakav da je bio ipak je bio otac njene djece”. Ona je 8. aprila u jutarnjim satima, na povratku iz Rožaja prema Baru, uhapšena u autobusu u Kolašinu.

Slični članci

Back to top button