Sport

Gazzetta dello Sport: Miralem Pjanić pristao na transfer u Barcelonu

Italijanski list Gazzetta dello Sport objavio je informaciju da je bh. reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić pristao na transfer u Barcelonu te da sada slijedi ključni dio - dogovor dva kluba.

Barcelona ( Klix.ba)–Pjanić se posljednji mjesec sve više dovodi u vezu s prelaskom u Barcelonu, a ovu informaciju prvi su objavili španski mediji kojima nije dugo trebalo da detaljno analiziraju našeg igrača i šta bi on svojim dolaskom donio katalonskom klubu.

Prva informacija bila je da Juventus i Barcelona planiraju razmjenu igrača, Miralema Pjanića i Brazilca Arthura Mela, a Gazzeta u najnovijem izdanju piše da španski klub pokušava uključiti i druge igrače, odnosno Ivana Rakitića ili Artura Vidala.

Ipak, jasno je da Pjanić trenutno puno više vrijedi od Rakitića i Vidala te da je upravo Arthur igrač kojeg Juventus želi dovesti kao dio ove razmjene, odnosno transfera koji bi se trebao uraditi bez dodatnih obeštećenja, što će vjerovatno biti praksa brojnih evropskih velikana dok traje kriza zbog pandemije koronavirusa.

Pjanić je u Torino stigao 2016. godine iz Rome, a prije toga je igrao u Francuskoj gdje je nosio dres Metza i Lyona, dok je Arthur u Barcelonu stigao 2018. godine iz Gremija.

Slični članci

Back to top button