Kultura

Izašao novi Eckermann – ukupno 509 autora!

Otvoreni smo za sve narode, jezike, kulture, poetike, ali i za sve generacije, poručuje urednica.

NOVI PAZAR – Redakcija književnog časopisa Eckermann objavila je 27. broj u kojem čitaoci mogu naći poeziju, prozu, eseje, književnu kritiku, drame, umjetničke fotografije kao i književni intervju.

“Časopis izlazi dvomjesečno, šest puta godišnje, a do sada smo objavili 802 priloga od 509 autora iz cijelog svijeta”, rekla je za Kazaljku književnica Birsena Džanković, odgovorna urednica časopisa .

“Naš urednički tim teži kvalitetu. Naša osnovna misija je prezentovanje umjetnosti. Otvoreni smo za sve narode, jezike, kulture, poetike, ali i za sve generacije. Trudimo se da Eckermann bude mjesto susreta, a ne mjesto razdora”, rekla je Džanković.

Časopis nosi ime u znak sjećanja na čovjeka koji je napravio prvi književni intervju, a to je Johann Peter Eckermann (1792-1854), Geteov prijatelj i lični sekretar.

Statistika pokazje da sajt Eckermanna ima 1.447.500 klikova.

Urednički tim, pored Birsene Džanković čine: Uroš Ristanović, Milan Anđelković, Tijana Koprivica, Aleksandar Novaković, Danijela Jovanović, Miljan Nedeljković i Srđan Veljović, a na sajtu su navedena i imena dvadesetak stalnih saradnika. Osnivač časopisa je Enes Halilović.

www.eckermann.org.rs

Back to top button
Close
Close