Zdravlje

Erdogan: U Turskoj u posljednjih 17 godina zasađeno četiri i po milijarde sadnica

Erdogan je ranije proglasio 11. novembar kao nacionalni praznik Dan pošumljavanja, a širom Turske danas se realizira veliki projekt u okviru kojeg će biti zasađeno 11 miliona sadnica

ANKARA (AA) – Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da sadnjom miliona sadnica turski narod radi na izgradnji nove zelene Turske.

Erdogan je ranije proglasio 11. novembar kao nacionalni praznik Dan pošumljavanja, a širom Turske danas se realizira veliki projekt u okviru kojeg će biti zasađeno 11 miliona sadnica.

Erdogan je i lično prisustvovao sadnji na jednom od lokaliteta kod Ankare i tom prilikom je poručio da je Turska u proteklih 17 godina zasađula 4,5 milijardi sadnica i povećala područje pokriveno šumama sa 20,8 na 22,7 miliona hektara.

“Mi pripadamo civilizaciji koja od nas traži da posadimo sadnicu, čak i kada bismo vidjeli da nastupa Sudnji dan”, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je također najavio da će masovno sađenje sadnica biti redovni događaj svakog narednog Dana pošumljavanja u toj zemlji.

Slični članci

Back to top button