Balkan

Đukanović: Ne idem u Sarajevo, dolazim u Srebrenicu; Cijepanje BiH vraća nas u rat

Jako sam ponosan na građansku državu Crnu Goru, jako ponosan na multietničko društvo, jako istrajan u odbrani multietničke demokratije na Balkanu, tada kada niko drugi u ZB u nju nije vjerovao mi smo u Crnoj Gori u nju vjerovali, i nemam potrebe nikome da se zaklinjem na svoju iskrenu vjernost tim principima. Ono što radim svakog dana je potvrda da ja ne mogu biti ni antisrbin, niti antibošnjak, niti antihrvat, niti antialbanac, ja sam čovjek crnogorske nacionalnosti koji je jedan od zagovornika aktuelnog ustavnog ustrojstva Crne Gore, da je Crna Gora država građana, kazao je predsjednik crne Gore Milo Đukanović u intervjuu sarajevskoj Televiziji Face.

Podgorica (CdM)– Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je intervjuu za Face tv kazao da 2.marta neće ići u Sarajevo, gvoreći o situaciji koja je nastala protivljenjem sprsko člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Đukanović dođe u BiH.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore.Za posjetu crnogorskog predsjednika glasali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović, dok je srpski član Predsjedništva Dodik bio protiv.

Srebrenica

Odgovorio je Đukanović i na pitanje da li će ići u Srebrenicu ako bude pozvan.

“Naravno. Stav Crne Gore i moj je tu jasan. Ako treba i prisustvom pokazati pijetet prema žrtvama tog genocida, pa kakav je problem. Naprotiv!”, poručio je Đukanović.

Cijepanje BiH vraća u rat

Predsjednik Crne Gore poručio je da pokušava da animira međunarodnu zajednicu da svi pruže prijateljsku i podršku BiH, da dođe do formule vlastite funkcionalnosti, a u svjetlu najnovijih dešavanja u kojima Dodik najavljuje otjepljenje Republike Srpske.

“Svako pristajanje na cijepanje BiH nas nezadrživo vraća u rat. Treba upregnuti sve snage da zaustavimo progresiju te destrukcije i da stvari vratimo u kolotečinu i sačuvamo BiH i stvorimo uslove za njenu funkcionalnost”, upozorio je Đukanović.

Back to top button
Close
Close