Balkan

Đukanović: Crna Gora ulazi u smiraj krize uzrokovane koronavirusom

- Tokom obilaska Nikšića crnogorski predsjednik pozvao je privrednike u toj zemlji da aktiviraju kapacitete

On je tokom posjete Nikšiću istakao da svi privredni subjekti u državi moraju što prije da aktiviraju svoje kapacitete.

“Vjerujem da smo svi dobro razumjeli da ne smijemo izgubiti niti jedan dan nakon što stavimo tačku na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa. Svi privredni subjekti moraju što prije biti u stanju da aktiviraju svoje kapacitete”, rekao je Đukanović.

On je istakao da je najvažniji interes države da što prije počnu da rade sve kompanije u Crnoj Gori. Đukanović je podsjetio da je Vlada pomagala građane i kompanije tokom epidemije i istakao da će uslijediti i treći paket podrške koje će, kako je rekao, uglavnom biti skoncentrisan na stimulativne mjere preduzećima koja su otežano radila.

“Treba da aktiviraju svoje kapacitete i na taj način ćemo kao država povratiti svoje partnere. To su privredni subjekti koji će nam pomoći da oživimo našu ekonomiju, da uskoro obezbijedimo dobar tempo rasta crnogorske ekomoije. Kada imamo dobar tempo rasta, to znamo iz prethodnih par godina, ipak se sva pitanja uključujući i pitanja zdravstvene zaštite i pitanje socijalne stabilnosti neuporedivo lakše rješava”, rekao je Đukanović.

Back to top button
Close
Close