Kultura

186 mesta za brucoše na DUNP

NOVI PAZAR – Posle junskog roka za upis na prvu godinu studija, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 186 slobodnih mesta (148 na budžetu i 38 na samofinansiranju).

Maturanti koji nisu uspeli da se upišu u junskom roku, sada imaju novu priliku. Prijavljivanje se organzuje 4. i 5. septembra, a prijemni ispiti su 7. septembra.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri studijska programa (matematika, hemija i biologija), u drugom roku može da se upiše ukupno 69 studenata.

Na tehničko-tehnološkim naukama, na četiri studijska programa (računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija), ostalo je ukupno 99 slobodnih mesta.

Na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega u septembru će moći da se upiše 7 brucoša.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, na prvu godinu studija upisano je 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta.

U tom upisnom roku popunjen је najveći deo upisne kvote i sva mesta na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Slični članci

Back to top button