Globus

Erdogan o trilateralnom samitu o Siriji: Fokus će biti na aktuelnoj situaciji u Idlibu

Erdogan je danas u Istanbulu nakon džuma-namaza odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima

ISTANBUL (AA) – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o predstojećem trilateralnom samitu Turska-Iran-Rusija o Siriji, poručio kako će fokus samita u Ankari biti aktuelna situacija u Idlibu.

Erdogan je danas u Istanbulu nakon džuma-namaza odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima.

Govoreći o jučerašnjem terorističkom napadu u Diyarbakiru, u kojem je prema posljednjim podacima poginulo sedam turskih vojnika, Erdogan je poručio kako će njegova zemlja bez oklijevanja i s odlučnošću nastaviti borbu protiv terorizma.

“Našu borbu protiv terorizma ćemo nastaviti po svaku cijenu. Vjerujemo da će država Turska, sa svojom policijom, vojskom, žandarmerijom, kompletnim snagama sigurnosti, na kraju biti pobjednik”, poručio je Erdogan.

Dotaknuvši se i trilateralnog samita Turska-Rusija-Iran na temu Sirije, koji će biti održan u Ankari, Erdogan je poručio:

“Na samitu koji će biti održan u Ankari fokusirat ćemo se na aktuelnu situaciju u Idlibu. Biće govora o posmatračkim tačkama i generalno borbi protiv terorističkih organizacija na tom prostoru. U nastavku procesa nastavit ćemo se baviti ovim temama.”

Back to top button
Close
Close