Društvo

dr Lajla Sebečevac prijavila pretnje

NOVI PAZAR – Anesteziolog Opšte bolnice u Novom Pazaru Lajla Sebečevac izjavila je danas da je Sud časti Lekarske komore Srbije (LKS) obavestila o, kako je rekla, pretnjama koje su njoj i porodici uputili vršilac dužnosti direktora i upravnik te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović i Alan Kurpejović.

Ona je za radio Sto plus izjavila da su joj rukovodioci Opšte bolnice pretili 13. avgusta ujutru, neposredno pre nego je 37 lekara specijalista počelo da potpisuje peticiju za njihovu smenu.

“Preko posrednika su me pozvali u Upravu i uručili su mi direktne i ružne pretnje o kojima neću govoriti jer su proste i ispod mog intelektualnog i kulturološkog nivoa. Ozbiljno sam shvatila te pretnje jer su upućene meni, ženi i jednoj od najstarijih lekara Opšte bolnice besprekorne reputacije i mojoj porodici”, kazala je Sebečevac.

Ona je prva potpisala peticiju za smenu Mahmutovića i njegovih saradnika, a o navodnim pretnjama je javno govorila i na konferenciji za novinare.

“Kako niko nije reagovao na to što sam govorila na konferenciji za novinare u ponedeljak sam se pisanim putem obratila Policijskoj upravi i Višem tužilaštvu u Novom Pazaru i obavestila ih o pretnjama koje sam dobila”, navela je Sebečevac.

Ona je dodala da će o svemu obavestiti i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića.

Upravnik Opšte bolnice Alan Kurpejović prilikom obraćanja novinarima dva medija kazao je da sa doktorkom Sebečevac “ima šturu, ali profesionalnu i korektnu komunikaciju”.

“Nikada, niti sam imao motivaciju, niti razlog da joj pretim. Ako misli da je zbog potpisa na peticiji, neka se potpiše triput i neka svako kaže šta misli, ali neka iznosi činjenice. Mi smo ovde da argumentima odgovorimo na neargumentovanu priču i iznošenje običnih laži i kleveta”, rekao je Kurpejović.

Slični članci

Back to top button