Globus

Grabar-Kitarović: NATO okosnica evropske sigurnosne arhitekture

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske istakla je da su za nju najveća dostignuća Europske unije mir, sloboda, demokratija, jednakost i ljudska prava

ANKARA (AA) – Hrvatska ostaje čvrsta u uvjerenju da je vojni savez NATO-a kamen temeljac i okosnica evropske sigurnosne arhitekture, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske u opsežnom intervjuu za “Faces of Democracy”.

Naglasila je stoga da relevantnost i važnost NATO-a za europsku kao i za hrvatsku sigurnost i stabilnost ostaju i dalje neupitni, dodajući da Europa mora nastaviti ulagati u svoju sigurnost, a time i svoju dugoročnu stabilnost i prosperitet.

Prisjećajući se djetinjstva i odrastanja u “komunističkoj Jugoslaviji”, Grabar-Kitarović je kazala da je uvijek željela da Hrvatska postane dio “demokratske porodice naroda”.

Istakla je da su za nju najveća dostignuća Europske unije mir, sloboda, demokratija, jednakost i ljudska prava, napominjući da je želja da “bude dio slobodnog svijeta” vodila i ojačala borbu Hrvatske za demokratijom i oslobođanjem.

Slični članci

Back to top button