Globus

TRAMP: SMEJALI SU SE MOJIM UPOZORENJIMA, ALI VIŠE NE

Tramp se oglasio povodom situacije sa Severnim tokom: Ovo bi moglo da dovede do novog rata.

Tramp je podsetio da je u vreme svog mandata na funkciji predsednika SAD upozoravao koliko bi oslanjanje na ruski gasovod moglo da naškodi Nemačkoj i drugim delovima Evrope, preneo je TASS.

Tada su se svi smejali, ali se više ne smeju – istakao je Tramp.

Švedski list “Svenska dagbladet” objavio je danas da je otkriveno curenje gasa i na četvrtom mestu na oštećenim gasovodima “Severni tok jedan i dva”.

“Pomisao na Treći svetski rat me drži budnim uveče”

Inače, Tramp je prethodno upozorio na moguć Treći svetski rat.

Tramp je u utorak upozorio da bi Treći svetski rat mogao da izbije oko Ukrajine ili Tajvana — i rekao da pretnja ruskog predsednika Vladimira Putina korišćenjem nuklearnog oružja čini ovo „veoma lošim i veoma opasnim periodom“.

On je rekao da ga pomisao na Treći svetski rat drži budnim uveče.

Mislim više od svega drugog, mislim da bismo mogli završiti u Trećem svetskom ratu- rekao je on.

Tramp je takođe aludirao na Putinov govor prošle nedelje u kojem je obećao da će „koristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju da zaštitimo Rusiju i naš narod“.

Mislim da smo u najopasnijem trenutku možda za mnogo, mnogo godina – možda ikada – zbog moći nuklearne energije – rekao je Tramp.

Tramp bi da bude medijator

Bivši predsednik SAD predložio je u sredu da bi mogao da predvodi tim za posredovanje u miru između Ukrajine i Rusije.

U nekoliko postova na svojoj socijalnoj mreži, Tramp je pomenuo neviđena curenja u gasovodima Severni tok, nudeći ideje o tome šta bi mogao da doprinese ovoj situaciji.

Tramp je takođe ponovio svoju tvrdnju da se rat u Ukrajini nikada ne bi dogodio da je on bio predsednik i ponudio rešenja za situaciju.

“Nemojte pogoršati stvari dizanjem gasovoda u vazduh. Budite strateški, budite pametni (briljantni!), ostvarite dogovor o pregovorima odmah. Obe strane to trebaju i žele. Ceo svet je u pitanju. Ja ću da budem na čelu grupe???”, napisao je.

Slični članci

Back to top button