Politika

Vučić: uspeo sam ono što niko nije

BEOGRAD (FoNet) – Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na predsedničkim izborima osvojio od 59,9 do 61 odsto glasova.

On je naveo da je, prema podacima SNS, na drugom mestu kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš koji je osvojio 17,7 odsto, zatim sledi kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović sa 5,9 odsto, dok je na četvrtom mestu predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski sa nešto manje od 4,5 odsto osvojenih glasova.

Na petom mestu je predsednik Dveri Boško Obradović sa 4,4 odsto, zatim sledi kandidatkinja koalicije Moramo Biljana Stojković sa 3,15, kandidatkinja Suverenista Branka Stamenković sa dva odsto, a na poslednjom mestu je predsednik Srpske desnice Miša Vacić sa 0,9 odsto osvojenih glasova.

“Ponosan sam što sam uspeo da uradim nešto što niko u Srbiji nije uspeo”, rekao je Vučić i dodao da je jedini pobedio dva puta u prvom krugu, ovog puta sa 2,2 miliona glasova, a da je od glasača sa Kosova i Metohije dobio više od 90 odsto glasova, kao i da je u Republici Srpskoj dobio gotovo 90 odsto.

Kako je rekao, to pokazuje da će posle Nikole Pašića biti Srbin koji je najduže bio na vlasti.

Slični članci

Back to top button