Sport

Novak možda ne ide u Tokio

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle trijumfa u Vimbldonu da nije siguran da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, iako mu je to bio jedan od prioriteta u ovog godini.

„Razočarao sam se kada sam čuo da neće biti publike i da ima mnogo ograničenja kada je reč o kretanju u olimpijskom selu, da nećemo moći da gledamo druge sportiste i da neću moći da vodim španera, koji je važan deo mog tima. Planirao sam da idem u Tokio, ali sada sam na 50-50“, rekao je Đoković, prenosi Sport klub.

Imam ogromnu želju, dodao je, ali za mene Igre znače i otvaranje sa publikom, interakciju sa drugim sportistima, gledanje drugih turnira, možda zvuči preoštro, ali za mene to onda nisu Igre i ne znam zašto ih ne otkažu ako je situacija takva. Đoković je istakao da mu je cilj da osvoji zlato za Srbiju, zbog čega će razmisliti u narednih nekoliko dana o svojoj odluci.

„Igranje za Srbiju mi uvek ispuni srce najlepšim emocijama, uvek sam tu za svoju zemlju. Veliki mi je cilj da osvojim zlato. Neko bi rekao da je ovo velika prilika i da idem, jer su mnogi otkazali, ali uz sve ove restrikcije ne znam, osvežiću se i doneti odluku u naredna tri, četiri dana“, kazao je prvi igrač sveta. Olimpijski turnir u tenisu na programu je od 24. jula do 1. avgusta.

Back to top button