Sport

U Sjenici otvorene 46. sandžačke igre

Održavanje 46. sandžačkih igara su podržali Grad Novi Pazar, opštine Tutin i Sjenica i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV)

SJENICA (AA) – Svečano ceremenojom, defileom sportista i podizanjem zastave Sandžačkih igara na gradskom stadionu u Sjenici su večeras otvorene 46. sandžačke igre.

Na sportskoj manifestaciji od 22. do 25. augusta učestvovat će blizu 500 sportista iz 14 gradova Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Sjeverne Makedonije.

Pored domaćina Sjenice, u svečanom defileu su nastupili sportisti iz Novog Pazara, Tutina, Rožaja, Petnjice, sandžačke dijaspore iz Beča, Berlina i Lukemburga, Sarajeva, Goražda i Istanbula. Na 46. sandžačkim igrama učestvovat će takmičari iz Prijepolja, Čačka, Kraljeva, i Gornjeg Milanovca.

Igre je pred oko sedma hiljada gledalaca otvorila predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić poručivši da su Sandžačke igre sportska i kulturna manifestacija i trajan i odživ model saradnje naroda na Balkanu.

“Sandžačke igre su bile i ostale mjesto susreta mladih sportista, pripadnika svih naroda koji vijekovima žive u miru i harmoniji u našem lijepom Sandžaku. Osnovna poruka Sandžačkih igara je da narodi u Sandžaku žive u miru, slozi i zajedništvu i da na tim osnovama grade sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost”, poručila je predsjednica BNV-a poželevši sreću sportistima i da pobjedi najbolji.

Slični članci

Back to top button