Sport

Crna Gora: Doživotne nadoknade za bronzane vaterpoliste

Vlada Crne Gore sa po 15 hiljada eura nagradila reprezentativce koji su osvojili treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj

PODGORICA (AA) – Vlada Crne Gore je dodjelila po 15 hiljada eura premije reprezentativcima veterpolo reprezentacije te zemlje koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Vlada je na današnjoj sjednici izdvojila 202.500 eura iz budžetske rezerve za premije vaterpolistima.

“Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste. Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima. Naši vaterpolisti su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu”, naveli su iz Vlade.

Ističe se da tim primjerom Vlada i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj crnogorskim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

Slični članci

Back to top button