Društvo

Nakon 13 meseci nije ni podignuta optužnica za ubistvo Ernada Bakana

Još uvek nisu završene ni prediszražne radnje, jer tužilaštvo navodno nije imalo novca da plati veštačenje.

NOVI PAZAR – Danas se navršilo 13 mjeseci otkad je u Zemunu na pešačkom prelazui dviljačkom vožnjom kolima udaren Ernad Bakan (20), student iz Novog Pazara koji je preminuo dva dana kasnije.

“Još uvek nema ni optužnice povodom smrti mog sina Ernada Bakana kojega je 4. marta neregistrovanim autom udario Ivan Mitrović (19) u ulici cara Dušana na pešačkom prelazu, a moj sin je preminuo dva dana kasnije od posledica”, rekao je za Kazaljku Mirsat Bakan, otac preminulog mladića.

Bakan izražava ogorčenje što ni predistražne radnje nisu završene.

“Navodno saobraćajno-tehničko veštačenje nije urađeno zato što po rečima portparola Trećeg osnovnog tužilaštva račun je bio u blokadi, pa nisu imali da plate 142.200 dinara za veštačenje, pa su predmet poslali u Novi Sad na veštačenje”, kaže Bakan.

On podseća da Ivanu Mitroviću nakon udesa nije urađen ni test na drogu.

“Da li je bio drogiran kada je na obeleženom pešačkom prelazu, po vedrom danu, po suvom asfaltu, udario mog sina bez kočenja?, pita se Bakan koga posebno boli što od porodice vozača koji mu je usmrtio sina nije dobio ni telegram saučešća.

“Kakva je to bahatost vozača? Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja? Kakva je nezainteresovanost nadležnih organa da slučaj dobije brz epilog na sudu?”, zapitao se otac Mirsat Bakan.

Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu. Imao je 20 godina.

Mirsat Bakan

Slični članci

Back to top button