Društvo

Gusinje dobija Islamski kulturni centar

Postavljen kamen temeljac za objekat višestruke namjene

GUSINJE–U Gusinju je prije nekoliko dana postavljen kamen temeljac za izgradnju Islamskog kulturnog centra (IKC). Pored velikog broja građana Gusinja i dijaspore, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori, predvođeni reisom Rifatom ef. Fejzićem. Objekat se gradi u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gusinje, a imaće višestruku namjenu, piše Dan.

Kako je navedeno iz Islamske zajednice, izgradnjom ovog objekta dolaze važni i lijepi dani za Gusinjane, jer se ispunjava njihova vjekovna želja.

Kamen temeljac za Islamski kulturni centar postavili su reis Rifat ef. Fejzić, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, zatim Selim Čekić, predsjednik odbora iz Njujorka, koji koordinira akcijom prikupljanja sredstava za IKC Gusinje i Alen ef. Šabović, predsjednik medžlisa.

“Izgradnja IKC Gusinje je veliki čin koji je dokaz snage dobre volje i ljubavi prema rodnom kraju, po čemu su Gusinjani jedinstveni. Ni mnogo veće zajednice nisu u stanju da se organizuju kao plavsko-gusinjska dijaspora”, istakao je reis Fejzić.

Nakon svečanog ceremonijala postavljanja kamena temeljca, druženje je nastavljeno za bogatom trpezom, specijalno pripremljenom za ovu priliku.

Izvor: CDM

Slični članci

Back to top button