Društvo

Sjeničanin spasio dijete u Njemačkoj

Davud kaže da je, čisteći hidroelektranu, ugledao dječje papuče i igračke, a ubrzo je shvatio da je dijete pod vodom

On je za Kurir ispričao da je sa svojim šefom čistio dvije manje centrale kada je vidio najprije dječje papuče i igračke.

Kazao je da u prvom trenutku nisu mogli da vide dijete jer je voda bila mutna ali da se , kad je njegov šef uključio hidraulično čišćenje, pojavila ručica djeteta. Mešić je tada kleknuo i izvukao dijete na platformu.

Šef je rekao da je dijete mrtvo, puls nije imalo, srce mu nije kucalo, a oči su mu bile potpuno zatvorene i modre. Bilo je hladno kao led. Kako navodi Davud, odlučio je da sam reanimira mališana.

Masirao sam mu srce i davao vještačko disanje puna dva minuta. Odjednom je oživio! Otvorio je okice, pogledao me i vrisnuo. Ubrzo je stigao i helikopter sa policijom i Hitnom pomoći.

Obradovao sam se kada su mu rekli da je mališan dobro i da nema ozbiljnije zdravstvene posljedice. Meni je trebalo nekoliko dana da se poslije svega smirim i dođem sebi – rekao je Mesić, o čijem su herojskom podvigu pisali i njemački mediji.

On naglašava da su mu roditelji dječaka zahvalni što mu je spasao život. – U kontaktu sam s porodicom djeteta. Rekli su mi da se ono dobro oseća, a roditelji su još uvek u šoku i pod stresom.

Izvor: Kurir, Telegraf

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button