Hronika

Akcija ROSU s dugim cevima na severu Kosova

Kosovska Mitrovica -- Rano jutros u 06.10 u Kosovskoj Mitrovici specijalna jedinica ROSU izvela akciju hapšenja. Kako javlja dopisnik TV Prve, akcija i u mestu Rudari, kod Zvečana.

Novosti prenose da je akcija izvedena u sve četiri opštine na severu Kosova. Uhapšeno šest osoba, saznaje Tanjug.

TV Prva javlja da je jutrošnja akcija specijalnih kosovskih jedinica počela u 6.10 u delu Kosovske Mitrovice, koji se zove Bošnjačka mahala.

Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u severnom delu Kosovske Mitrovice, koje se i dalje čuju. Prema rečima reportera TV Prve, građani dog tela Mitrovice veoma su uznemireni.

Takođe, prema informacijama TV Prve rano jutros izvedena je još jedna akcija pripadnika ROSU, u mestu Rudari, u opštini Zvečan. Prema nezvaničnim informacijama TV Prve u te dve akcije uhapšene su tri osobe.

Novosti navode da su jedinice ROSU, naoružane dugim cevima, upale u sve četiri opštine na severu Kosova u kojima žive Srbi i da je uhapšeno ukupno sedam muškaraca srpske nacionalnosti. Tanjug i RTS saznaju da je uhapšeno šest osoba, a Novosti navode da je uhapšeno sedmoro. Taj list navodi da je jedna osoba ranjena u akciji ROSU koja je izvedena u Zubinom Potoku.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsednik Aleksandar Vučić. Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

Izvor: B92, Večernje novosti, prva

Slični članci

Back to top button