Hronika

Zukorlić umro prirodnom smrću

Porodica oseća veliko olakšanje zbog toga što su se sva tri tima stručnjaka saglasila da muftija nije otrovan i da je preminuo prirodnom smrću, rekao je Usame Zukorlić.

NOVI PAZAR, 30. jul 2022.(FoNet) – Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, pokazali su obdukcioni nalazi nadležnih institucija iz Nemačke i Bosne i Hercegovine, izjavio je danas u Novom Pazaru njegov sin Usame Zukorlić, prenosi Sandžak pres.

Zukorlić je kazao da su rezultati koje su ranije dobili iz Turske, gde su testirani uzorci dlake sa brade muftije Zukorlića, bili osnov za sumnju i za pokretanje istrage o uzroku smrti.

Dva izveštaja su bila razlog za osnovanu sumnju da muftija nije umro prirodnom smrću i za pokretanje istrage o uzroku smrti. Zbog osetljivosti situacije tražili smo formiranje međunarodne ekspertize, što nam je Tužilaštvo Srbije omogućilo, rekao je Usame Zukorlić.

On je danas detaljno predstavio rezultate obdukcije iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Nemačke, a naveo je da je testirano 14 uzoraka iz muftijinog tela.

Objasnio je da je zaključak srpskog tima bio da smrt Muamera Zukorlića nije bila posledica mehaničkih ili nasilnih povreda, niti dejstva hemijskog ili biološkog trovanja, a tužilaštvo je, na zahtev porodice, dozvolilo da ekshumaciji i obdukciji prisustvuju i direktor Sudske medicine iz Sarajeva Nerman Sarajlić i Jan Peter Šperhake iz Sudske medicine iz Hamburga i obojica su kasnije potvrdili da se radilo o prirodnoj smrti.

Porodica oseća veliko olakšanje zbog toga što su se sva tri tima stručnjaka saglasila da muftija nije otrovan i da je preminuo prirodnom smrću, rekao je Usame Zukorlić.

Dodao je da će porodica zatražiti objašnjenje rezultata od Sudske medicine u Istanbulu i laboratorije Šišli, čiji su izveštaji bili razlog za sumnju i za pokretanje istrage o uzroku smrti.

Slični članci

Back to top button