Hronika

Hapšenja širom Srbije: Novi Pazar, Prijepolje, Arilje…

U današnjoj akciji policije uhapšeno više lica zbog sumnje u finansijske malverzacije

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolјe i Arilјe, kao i grada Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolјe, Arilјe i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv tri osobe.

Policija je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara  E.Š. (1981), odgovorno lice javnog preduzeća „Zavod za urbanizam“ S. Lj. (1976), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i  vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih  nabavki.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su i bivšeg predsednika opštine Prijepolјe D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića „Miša Cvijović“ I. K. (1978), kao i šestoro službenika opštine Prijepolјe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem. Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolјe.

Policija je u Arilјu uhapsila bivšeg predsednika opštine Arilјe M. N. (1956), zamenika predsednika opštine Arilјe B. V. (1965), rukovodioce opštinske uprave Arilјe G.P. (1964) i R.N.V. (1962), funkcionera Mesne zajednice Kruščica T.K. (1975), fudbalskog funkcionera „Budućnost“ iz Arilјa M.S. (1951), bivšu radnicu opštine Arilјe, kao i vlasnike dva privredna društva sa teritorije opštine Arilјe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Policija će i protiv bivšeg predsednika opštine Arilјe Z.T., podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Izvor: MUP Srbije

Slični članci

Back to top button