Kultura

Nacionalisti upali na performans Zlatka Pakovića

Ja se nadam da ćete se jednog dana postideti zbog ovoga što radite", poručio je Paković.

BEOGRAD – Dvadesetak ljudi u majicama sa nacionalističkim simbolima, likom Ratka Mladića upalo je na izvođenje performansa “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo” u Kolarčevoj zadužbini.

Policija ih je posle verbalnog napada na reditelja Zlatka Pakovića i glumce izvela iz sale. Performans je nastavljen uz obezbeđenje policije u civilu.

Oni su pokušali da prekinu obraćanje Zlatka Pakovića, dok je čitao “osam tačaka o pozorištu i genocidu”, poručujući okupljenima “Srebrenica nije genocid” i “Sram vas bilo”.

Paković im je poručio da će i oni imati priliku da govore, ali nakon što se održi performans. Publika je aplaudirala Pakoviću nakon njegovih reči da treba priznati genocid.

“Ja se nadam da ćete se jednog dana postideti zbog ovoga što radite”, poručio je Paković licima koji su pokušali da prekinu performans.

“U predstavi o Srebrenici želim da učinim ono što društvo nije sposobno”, rekao je i dodao “bit jedne republike je da se stavi na stranu žrtava koje nisu njeni građani, a protiv zločinaca koji su njeni građani”, rekao je Paković.

Slični članci

Back to top button