Novo

Ibrahimović nakon sastanka sa Spajićem: Kad usaglasimo principe počeće priča o raspodjeli resora

Večerašnjim sastankom završena je prva runda zvaničnih pregovora o formiranju 44. vlade.

Imali smo izvanredne razgovore. Ovih 10 principa bili su prihvatljivi i bili su podloga za one koje smo mi predložili za dopunu. Kad usaglasimo principe počeće priča o raspodjeli resora, saopštio je lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović nakon sastanka sa liderom Pokreta Evropa sad i potencijalnim mandatarom Milojkom Spajićem. Tema sastanka bila je formiranje nove Vade Crne Gore.

“Naznačili smo jasno zaštitu penziono invalidskog osiguranja, zdravstva, nultu tolteranciju na korupciju u javnoj upravi kako bi se predstavili u pravom smislu kao evropska vlada. Imamo kvalitetne predloge za principe. Sreća da su se dva lidera našla oko evropske priče”, kazao je Ibrahimović novinarima.

Dodao je da vjeruje da će kada usaglase principe početi priču o resorima.

“Moramo da usaglasimo principe, pa vjerujem da nakon toga neće biti problema, jer su manje važni resori. Odgovorno kažem da BS nije uslovljavala niti će uslovljavati sa resorima. Hajde da dobijemo principe i mandatara pa ćemo razgovarati o resorima. BS je pokazala interes za propseritet građana i države. Gledamo u budućnost i da se na osnovu principa opredijele svi konstituenti vlade”, poručio je Ibrahimović.

Ovo je bio prvi zvanični sastanak Spajića i BS-a. Juče je bilo planirano da se sastanu, ali je to odloženo za danas.

Spajić je zvanične sastanke do sada imao sa koalicijom Za budućnost Crne Gore, Demokratama, Albanskom alijansom, HGI, Socijalističkom narodnom partijom i Albanskim forumom.

Izvor: CdM

Slični članci

Back to top button