Novo

“Zmajevi” doputovali u Finsku i obavili prvi trening

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su danas u finski grad Tampere, a nakon kratkog odmora "zmajevi" su odradili trening, koji je prvi od dva planirana

AMPERE (AA) – Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su danas u finski grad Tampere, a nakon kratkog odmora “zmajevi” su obavili trening, koji je prvi od dva planirana. 

Selektor Robert Prosinečki je na raspolaganju imao sve igrače kojima nije smetala ni temperatura od nekih 30-tak stepeni, navedeno je Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Pomoćni trener Dragan Spasić kratko je prokomentarisao putovanje i današnji trenažni proces, kazavši kao su očekivali toplo vrijeme u Finskoj, no kako su ostali zatečeni visokom temperaturom, posebno poslije kišnih dana u Sarajevu. 

“Igrači su odradili sve što smo tražili, akcenat je bio na laganim vježbama s loptom kako bi ih pripremili za nešto jači ritam i taktički zahtjevnije vježbe. Zadovoljni smo njihovim pristupom i zalaganjem”, rekao je Spasić.

Zvanični trening bh. tima na rasporedu je sutra na stadionu “Tampere” u 18.00 sati, a pola sata ranije održaće se i konferencija za medije. 

Finci su press konferenciju zakazali u 15.30 sati, a nakon toga i trening u 16.30 sati. 

BiH protiv domaćina Finske u Tampereu igra 8. juna, dok će tri dana kasnije u Torinu odmjeriti snage s Italijom. 

Poredak u grupi “J” nakon dva kola: Italija 6 bodova, Grčka 4, BiH 4, Finska 3, Armenija 0, Lihtenštajn 0.

Slični članci

Back to top button