Balkan

Svečano dočekani u Ljubljani: Članovi Predsjedništva BiH u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima upriličena je na Kongresnom trgu u Ljubljani gdje je članove Predsjedništva BiH dočekao predsjednik Slovenije Borut Pahor

SARAJEVO (AA) – Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik doputovali su u zvaničnu posjetu Republici Sloveniji, gdje im je u Ljubljani priređen svečani prijem uz najviše vojne počasti.

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima upriličena je na Kongresnom trgu u Ljubljani gdje ih je dočekao predsjednik Slovenije Borut Pahor. Nakon svečanog dočeka, bit će održan sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije u Predsjedničkoj palati. U prijepodnevnim satima bit će održan i zvanični sastanak delegacija BiH i Republike Slovenije.

Planom dvodnevne posjete planiran je i sastanak s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom. 

Članovi Predsjedništva BiH u poslijepodnevnim satima posjetit će Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina i razgledati izložbu fotografija “Deset godina rada ITF-a u BiH na polju deminiranja”.

Drugog dana posjete na Novoj univerzi planirano je predavanja članova Predsjedništva BiH, Pahora i članova akademske zajednice o temi “Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja BiH”.

Slični članci

Back to top button