Balkan

Mladi Tuzlak nastavio redati uspjehe na prestižnom Duke univerzitetu

Značajan fokus je na metodologiji istraživanja, puno više se radi na sedmičnom nivou i potrebna je kontinuirana predanost za visoke ocjene. Međutim, studentima su na raspolaganju apsolutno najbolji uslovi i teško je zamisliti neki uslov koji univerzitet ne može ispuniti, rekao je Ismail

SARAJEVO (AA) – Ismail Ćidić, svršenik programa Društvene i političke nauke na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, trenutno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) gdje je nastavio svoj master studij na prestižnom Duke univerzitetu.

Kao strani student koji je master nastavio direktno nakon dodiplomskog studija, kaže da se brzo navikao i uspio ostvariti visoke ocjene.

“Sistem na Dukeu značajno se razlikuje od sistema na IUS-u, ali i generalno od evropskih sistema. Značajan fokus je na metodologiji istraživanja, puno više se radi na sedmičnom nivou i potrebna je kontinuirana predanost za visoke ocjene. Međutim, studentima su na raspolaganju apsolutno najbolji uslovi i teško je zamisliti neki uslov koji univerzitet ne može ispuniti”, rekao je Ismail.

Ipak, naglasio je da su internacionalna sredina na IUS-u, te profesori poput dr. Mirsada Karića, dr. Admira Mulaosmanovića i posebno njegov mentor i prijatelj dr. Emir Suljagić, napravili dobar uvod za univerzitet kakav je Duke.

“Nisam imao problema s praćenjem predavanja najboljih američkih profesora”, rekao je Ismail.

Kao student IUS-a bio je veoma aktivan u raznim vannastavnim aktivnostima, a s aktivizmom je nastavio i na Dukeu.

Slični članci

Back to top button