Globus

Otkriven devedeseti tunel za drogu između Meksika i SAD

SAN DIJEGO- FoNet – 17.5.2022. – Američka policija otkrila je danas tunel za drogu koji vodi od Tihuane u Meksiku do skladišta u San Dijegu, zaplenila 799 kilograma kokaina i uhapsila šest osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Kancelarija tužioca za južni okrug Kalifornije saopštila je da je reč o tunelu dugom 531 metar, prečnika od jednog metra, na dubini od 18 metara, sa šinom, strujom i ventilacionom sistemom. Tunel je otkiriven tokom nadzora imanja koje je ranije korišćeno kao skladište za šverc kokaina, javlja BBC.

Prema saopštenju tužioca, policija je danas videla više vozila kako dolaze i odlaze sa imanja u Tihuani i u San Dijegu, zaustavila ih je i pretresla, uz hapšenja osumnjičenih i zaplenu narkotika.

Tužilaštvo je saopštilo da je zaplenjeno 799 kilograma kokaina, 74 kilograma metamfetamina i kilogram i po heroina. Osumnjičeni, starosti između 31 i 55 godina, mogli bi se suočiti sa doživotnom zatvorskom kaznom i novčanom kaznom od milion dolara ukoliko budu proglašeni krivima.

“Nema više svetla na kraju ovog narko-tunela”, izjavio je američki tužilac Rendi Grosman. On je poručio da će ukloniti svaku podzemnu rutu krijumčarenja koja bude pronađena, kako bi sprečili da droga stigne na ulice i uništi porodice i zajednicu. Ranije, takav tunel je pronađen 2020. godine, takođe u Kaliforniji, a bio je najduži do sada otkriven – 1.313 metara. Počev od 1993. godine ukupno je otkriveno 90 ovakvih tipova tajnih prolaza.

Slični članci

Back to top button