Politika

Izabrano novo rukovodstvo SPP, Fehratović nastupa kao nestranačka ličnost

Glavni odbor SPP je za novog zamenika predsednika izabrao Edina Đerleka, umesto Jahje Fehratovića koji će od sada biti član predsedništva. Novi generalni sekterar je Semir Madžgalj, a za potpredsednike su imenovani Sabira Hadžiabdić i Edin Numanović.

Za novog predsednika Izvršnog odbora izabran je Sead Redžović, a imenovano je i 14 predsednika resora, te data saglasnost predsedničkom kolegijumu na izbor Poverništva stranke u Beogradu na čelu sa poverenikom Aleksom Milnovićem.

Kako je odlučeno, dosadašnji predsednik Izvršnog odnora Ferid Bulić biće član predsedništva sa pozicije pomoćnika direktora Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Glavni odbor ove stranke jednoglasno je dao podršku predsedniku Usami Zukorliću za nastavak političkog kursa, a usvojene su izmene i dopune Statuta i Pravilnik o izborima za predstojeće stranačke lokalne odbore.

Fehratović: Postajem nestranačka ličnost

Narodni poslanik Jahja Fehratović saopštio je da postaje nestranačka ličnost, te da je ovim odlukama Glavnog odbora SPP “stavio tačku na svaku vrstu njegovog daljeg delovanja u tom ambijentu”.

On je u saopštenju za javnost, uz koje je okačio fotografiju članske karte sa brojem dva, naveo da je taj stranački organ “preuzeo ovlašćenja Kongresa stranke i nelegalno pokušao da izvrši promene rukovodstva, suprotno Statutu”.

“Iste smatram ništavnim i najavljujem da ću protiv onih koji su učestvovali u ovome preduzeti odgovarajuće pravne korake. Stranka ideje koju smo osnivali, negovali, za koju smo izgarali i žrtvovali – na žalost u tom obliku više ne postoji. Svelo se na polje interesa, populizma, sitnih i prizemnih delovanja. Ja takvu stranku nisam utemeljivao niti u njoj delovao. Iz tog razloga, svaki vid daljeg rada u ovakvom okruženju više nema smisla“, napisao je Fehratović u saopštenju, koje je podelio na društvenim mrežama.

On je istakao da će kao vanstranačka ličnost izborni legitimitet narodnog poslanika, akademske kapacitete, javni kredibilitet i društveni angažman staviti isključivo u interesu svog naroda, Islamske zajednice i ciljeva ostvarenja vizije i misije pokreta koji je utemeljio i vodio muftija Muamer Zukorlić.

“Ostajem na istim stanovištima na kojima sam bio od kada sam deo ovog pokreta bez kalkulacija, kompromisa, partikularnih interesa i trulih dogovora. Nakon dugog razmatranja svih aspekata, strpljivosti i sagledavanja datih okolnosti, odgovorno tvrdim da smo došli do onog stadijuma na koji nas je naš osnivač više puta upozoravao da, ako se ikada dogodi da ova stranka (SPP) postane kao druge dve sandžačke stranke, da će istu sam… Što se mene tiče, ne želim da rušim ono što sam pravio, ali neću ni da budem dio obestinjenja ove njegove sumnje“, saopštio je Fehratović.

Slični članci

Back to top button