Politika

Nakon 26 godina saradnje razlaz Ugljanina i Džudža

NOVI PAZAR – Izborna lista “Samoopredeljenje” donela je danas odluku kojom zahteva od predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esada Džudža da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat većnika ovoj listi u najkraćem mogužem vremenskom roku.

Predsednik Upravnog odbora ove liste Ahmedin Škrijelj rekao je na konferenciji za novinare da će Džudžovom ostavkom biti onemogućene neprijateljske namere vladajućeg Vučićevog režima.

“Od uspostavljanja novog saziva BNV srpski državni organi pokušavaju da ga stave u službu aktuelnog Vučićevog režima. Svaki legitiman zahtev ili inicijativu od značaja za bošnjački narod osuđuju pretećim tonom radi zastrašivanja bošnjačkog naroda sa vrlo jasnim ciljem da uvedu privremene mere u BNV i time suspenduju izbornu volju građana Sandžaka. Konstatujemo da je Džudžo svojim ponašanjem aktivno uključen u taj proces“, rekao je Škrijelj.

Sulejman Ugljanin, nosilac liste “Samoopredeljenje” bio je prisutan na konferenciji, ali nije govorio.

Esad Džudžo je od 1993. godine u SDA Sandžaka s tim što je neko vreme vodio takozvanu Pravu SDA, a potom Bošnjačku demokratsku stranku Sandžaka, ali je de facto uvek bio jedan od najbližih Ugljaninovih saradnika i narodni poslanik ispred Ugljaninove koalicije.

Slični članci

Back to top button