Politika

Vučić: ponosan na vojsku i policiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je “veoma ponosam” na sve što su pripadnici vojske i polcije prikazali na poligonima “Orešac” i “Pasuljanske livade” tokom združene vežbe “Odgovor 2021” i najavio dalju modernizaciju i ulaganje u sistem odbrane.

Vučić je rekao da su današnjom vežbom, u kojoj su korišćena savremna sredstva, naoružanjei oprema, vojska i policija pokazali “koliko je ulaganja potrebno” u odbranu i najavio da će odbrambeni sistem Srbije biti snažniji, a da će pripadnici vojske “imati bolje uslove za život”.

On je naglasio kako je”posbno ponosan” što je premijerka Ana Brnabić uručila ključeve stanova za 584 pripadnika Vojske. Verujem da daljom modernizacijom i snaženjem vojske i policije možemo preventivno da delujemo i odvratimo svakog agresora, a protiv terrotista ćemo delovati brzo i veoma efikasno, rekao je Vučić.

U združenoj vojno-policijskoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem “Odgovor 2021” učestvovalo je oko 1.500 pripadnika Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije iz jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Helikopterske jedinice MUP Srbije, pripadnici Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice.

Slični članci

Back to top button