Društvo

Protest protiv saobraćajnog haosa

Nije potrebno mnogo novca, već mnogo volje, da neko preuzme odgovornost.

NOVI PAZAR – Više od hiljadu građana Novog Pazara okupilo se danas u naselju Mur na protestu pod nazivom „Jer i naša deca imaju pravo da žive“, kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem saobraćaja u gradu.

Protest je organizovan na mestu gde je pre nekoliko dana u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradala devojčica (15) u tom naselju, koju je automobilom udario sedamnaestogodišnjak sa probnom vozačkom dozvolom.

Organizatori protesta traže od nadležnih lokalnih i državnih institzcija da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema i sprečavanje daljeg stradanja građana, jer svi imaju pravo na bezbedno kretanje.

Jedan od organizatora Haris Ibrahimović rekao je okupljenim građanima da je u poslednjih godinu dana na deonici puta u naseljima Mur i Lukare život izgubilo šestoro mladih.

“Znate li kako se mi ovde međusobno orijentišemo, prema mestu gde je poginuo neko. Za rešenje ovog problema nije potrebna neka apstrakcija i mašta, nije potrebno mnogo novca, već mnogo volje, da neko preuzme odgovornost”, rekao je Ibrahimović.

On je istakao da su nosioci javnih funkcija tu da rade u interesu građana.

“Zato tražimo postavljanje putne signalizacije, saobraćajnih znakova, semafora i kamera, kao i obezbeđivanje trotoara. Ovaj skup je potpuno apolitičan i iza njega ne stoje nikakve organizacije, ali se tiče katastrofalnih politika kada je u pitanju bezbednost saobraćaja i građana uopšte”, rekao je Ibrahimović.

Meštatin naselja Mur Hako Bihorac apelovao je na nadležne da sačuvaju živote mladih i da i njihovoj deci pruže bezbednost i sigurnost koju svaki građanin podjednako zaslužuje.

Na nekim od transparenata građana je pisalo “Melisa hoćeš li nam halaliti“, “Da li je sedma smrt uslov za semafor“, “Koliko je mrtvih tijela dovoljno da se gradi ležeći policajac”, “Sutra može biti vase dijete” i “Zaustavi vozilo, biraj život, imaj savest.

Slični članci

Back to top button