Društvo

49 odsto manje turista nego prošle godine

U Srbiji je u periodu januar-novembar boravilo 49 odsto manje turista nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Takođe, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, domaćih turista bilo je 24 odsto manje u odnosu na pomenuti prošlogodišnji period, a inostranih za 75 odsto.

„U novembru je broj dolazaka turista manji za 61 odsto, a broj noćenja za 46 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. U istom mesecu broj noćenja domaćih turista manji je za oko 29 odsto, a stranih turista manji je za 68 odsto, dok su u odnosu na novembar prošle godine jedino turisti iz Izraela ostvarili 42 odsto više noćenja”, navodi se u saopštenju, javlja Tanjug.

U TOS-u navode da je domaćih turista u prvih 11 meseci ove godine najviše bilo u Vrnjačkoj banji, Sokobanji, Zlatiboru, Kopaoniku, Beogradu…

Takođe, inostrani turisti su u istom periodu najviše noćenja ostvarili u Beogradu, Kopaoniku, Novom Sadu, Zlatiboru, Vrnjačkoj banji.

Podsećaju da su najveći broj noćenja u periodu od januara do novembra ostvarili turisti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Rusije, Crne Gore, Rumunije…

Slični članci

Back to top button