Društvo

Kada će postojati pravedan red pred šalterima?

NOVI PAZAR – Građani Novog Pazara mogu predavati dokumenta za uzimanje novih ličnih karti i pasoša od 8 ujutru, ali mnogi od njih već od 6:60 ili od 7 časova dođu i stanu u red.

No, iako su savesni građani stali u red, to ne znači da se neki nesavesan građanin neće provući preko reda ili preko urgencije. Nije tragično ako dete, trudnica, starija ili bolesna osoba uđu preko reda, ali bi bilo dobro da policajac ili policajka ispred zgrade ne dozvole da se ulazi preko reda.

Savesne građane posebno iritira javašluk u organu koji bi trebao da vodi računa o redu i disciplini.

Mnogi čekaju, pa kada dočekaju red – već je vreme da službenice Policijske uprave odu na doručak što dodatno povećava nervozu.

Bilo bi dobro da se celokupna organizacija uzimanja dokumenata zakazuje kako bi na civilizovan način ljudi mogli doći do dokumenata.

Poseban problem je sporost informatičkog sistema.

Dok čekaju u redu, građani se pitaju da li će ikad doći vreme da se može ostvariti neko pravo na civilizovan način, a ne laktanjem i obaveznim upozoravanjem nesavesnih da stanu u red. O tome koliko je nekažnjenih i neuhapšenih kriminalaca u Novom Pazaru, skoro da niko i ne diskutuje.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button