Društvo

Novi Pazar: “Velika bajramska sofra”

Manifestacija je poklon grada svim graðanima Novog Pazara, s ciljem da se promoviše zajedništvo naroda koji tu žive, ali i obilježi blagdan muslimana Ramazanski bajram

NOVI PAZAR (AA) – Na gradskom šetalištu kod Sebilja, trećeg dana Bajrama, danas je u Novom Pazaru priređena “Velika bajramska sofra”.

Manifestacija je poklon grada svim građanima Novog Pazara, s ciljem da se promoviše zajedništvo naroda koji tu žive, ali i obilježi praznik muslimana, Ramazanski bajram.

Obaraćajući se u ime gradonačelnika Novog Pazara Nihada Biševca, članica gradskog vijeća Ulfeta Demčović je istakla da je želja da manifestacija postane “sofra (trpeza) ovorenog srca”.

“Želja nam je da za ovom sofrom podijelimo radost i sreću sa svim građanima Novog Pazara i da ova sofra postane sofra otvorenog srca”, poručila je Demčović uputivši bajramske čestitke.

Pored velikog broja građana, prolaznika i gostiju, bajramskoj trpezi na otvorenom prisustvovali su zvaničnici lokalne samouprave Novog Pazara, javne ličnosti, ali i članovi udruženja koja okupljaju osobe sa posebnim potrebama i one iz socijalne kategorije društve.

Posluženja je bilo za sve, a za vrijeme održavanja bajrmaske sofre novopazarski hor “Ðulistan” izveo je i kulturno-umjetnički program.

Manifestacija ima za cilj održavanje suživota i tolerancije među konfesijama i nacijama u Novom Pazaru i održana je prvi put prošle 2018. godine za Kurban bajram.

Slični članci

Back to top button