Društvo

Mirsat Bakan: Ko opstruira istragu ubistva mog sina?

Od porodice vozača koji mu je usmrtio sina nije dobio ni telegram saučešća.

NOVI PAZAR – Još uvek nije urađen obudukcioni nalaz za mog sina Ernada Bakana kojega je 4. marta neregistrovanim autom udario Ivan Mitrović (19) u Ulici cara Dušana na pešačkom prelazu, a moj sin je preminuo dva dana kasnije od posledica, rekao je za Kazaljku Mirsat Bakan, otac preminulog mladića.

“Odnos nadležnih organa prema smrti mog sina je veoma diskutabilan, jer Ivanu Mitroviću nije urađen ni test na drogu. Da li je bio drogiran kada je na obeleženom pešačkom prelazu, po vedrom danu, po suvom asfaltu, udario mog sina bez kočenja?Ko opstruira istragu ubistva mog sina?” pita se Bakan.

On ističe da ga kao čoveka i kao oca posebno boli to što od porodice vozača koji mu je usmrtio sina nije dobio ni telegram saučešća.

“Ja neću da politizujem ubistvo mog sina, ali je očigledno da neko to radi na taj način što vozač koji mi je ubio sina nije prenoćio ni jednu noć u zatvoru, a još uvek nije ni počelo suđenje. Pitam se da li je u ovoj državi život jednog studenta bezvredan?”, kaže Mirsat Bakan.

“Kakva je to bahatost vozača? Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja? Kakva je nezainteresovanost nadležnih organa da slučaj dobije epilog na sudu?”, zapitao se otac Mirsad Bakan.

Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu. Imao je 20 godina.

Ernad Bakan

Slični članci

Back to top button