Društvo

Članovi LAF-a podneli ostavke

Predsednica Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) Novog Pazara Esma Lotinac, njen zamenik Nikola Kočović i član Sead Biberović podneli su neopozive ostavke na te pozicije u tom skupštinskom telu.

Oni su u ostavci, dostavljenoj medijima, naveli da više ne vide svrhu u daljem učestvovanju u radu tog tela koje postoji samo na papiru, kao i da ne žele da budu korišćeni samo da bi Novi Pazar imao Lokalni antikorupcijski forum.

“Na našu odluku uticao je, gotovo od početka, loš odnos lokalne samouprave, nepostojanje i nemogućnost, pored više pokušaja sa naše strane, uspostavljanja saradnje i komunikacije sa ciljem obavljanja poslova koji su nam povereni od strane Skupštine Novog Pazara”, stoji u ostavci.

Ocenili su da je, izuzev gradonačelnika Nihata Biševca, odnos lokalne samouprave prema tom telu bio ignorantski.

“LAF nije bio u mogućnosti da sve ove godine sastavi i pred odbornicima Skupštine Grada predstavi izveštaj i preporuke o implementaciji mera propisanih Lokalnim antikorupcijskim planom”, napisali su ostavci.

Ostavku na članstvo u LAF-u ranije je podneo i Eldin Dobardžić. Članica tog tela ostala je samo još Bisera Šećeragić.

Lokalni antikorupcijski forum Novog Pazara konstituisan je u avgustu 2019. godine sa zadatkom da prati ostvarivanje Lokalnog antikorupcijskog plana, otklanja rizike od korupcije i podiže svest građana o značaju borbe protiv korupcije.

Lokalni antikorupcijski plan Novog Pazar je strateški dokument koji sadrži oko 120 mera koje je lokalna samouprava morala ispuniti u borbi protiv korupcije.

Radio sto plus

Slični članci

Back to top button