Društvo

Konstituisan LAF Novog Pazara

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) Novog Pazara održao je danas konstitutivnu sednicu na kojoj su izabrani predsednik i potpredsednik i usvojeni Pravilnik o radu i Plan rada za ovu godinu.

NOVI PAZAR–Za predsednicu ovog tela, koje će imati zadatak da prati ostvarivanje Lokalnog antikorupcijskog plana Novog Pazara, otklanja rizike od korupcije i podiže svest građana o značaju borbe protiv korupcije, izabrana je pravnica Esma Hot Lotinac.

“Članovi Foruma će se aktivno i predano baviti svim vidovima korupcije u cilju njenog iskorenjivanja. Pozivam i građane Novog Pazara da se aktivno uključe u rad Foruma i da zajedno budemo deo borbe protiv ovog globalnog fenomena”, poručila je Hot Lotinac posle sednice.

Za zamenika predsednika izabran je novinar radija Sto plus Nikola Kočović, a pored njih dvoje, članovi LAF-a su i izvršni direktor nevladine organizacije “Urban in” Sead Biberović, predsednica Evropskog pokreta u Novom Pazaru ekonomistkinja Bisera Šećeragić i univerzitetski profesor Eldin Dobardžić.

Skupština Novog Pazara usvojila je u aprilu Lokalni antikorupcijski plan koji sadrži oko 120 mera koje lokalna samouprava mora ispuniti u borbi protiv korupcije.

Izvor: Radio Sto Plus

Slični članci

Back to top button