Kultura

Ja, Sanela Fakić

Za Kazaljku govori mlada književnica koja je nedavno objavila priču u časopisu Sent.

Ime i prezime: Sanela Fakić

Datum i mjesto rođenja: 10. juni 1999. u Tutinu.

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Teško, pogotovo u vremenu u kojem živimo. Ali mislim da bi mogao svako, samo je važno da svoju pažnju i misli usmerimo na nešto drugo. Ali na nešto što volimo i što nas ispunjava. Na primer ako neko voli da slika onda neće ni primetiti da mu nedostaje telefon, ako neko voli da čita, svira ili bilo šta drugo. Važno je samo da nađemo drugu zanimaciju.

Koju osobu najviše cijenite: Najviše cijenim svog oca i kad god se probudim i vidim ga nasmijanog još više ga cijenim.

Grad u koji želite ponovo otići: Ne volim dva put da idem u isti grad. Zato što kad me neki grad oduševi volim da ga zauvijek pamtim po prvom utisku, jer ako ponovo prođem istim tim gradom, ako ponovo vidim to što sam već videla, bojim se da će izgubit’ onu ljepotu.

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Pečene krompire.

Kome najviše vjerujete: Najviše vjerujem mlađoj sestri.

Gdje se najbolje odmorite: Nigdje nešto posebno.

Najbolji dan u životu: Kad je babo jednom otišao u šumu da naseče drva čula sam mamu kako priča sa nekim preko telefona i govori da se babo još nije vratio i da brine ,,da nije šta bilo“, ja iako sam još bila dosta mala da ne smijem da idem predaleko od kuće, krenula sam ka šumi plačući jer sam mislila ,,da nije šta bilo“ i kad sam stizala već do šume videla sam baba i osetila sam takvu sreću kakvu nikad posle nisam osetila.

Posljednja laž na koju ste nasjeli: Mogu baš dobro da primetim kad neko laže, al sad razmišljajući o tome setila sam se jednom kad sam još bila osnovac malo sam povredila glavu i to je trebalo da se zašije i pošto sam ja bila sa babom u bolnici ja kad sam čula da mora to da se šije, rekla sam babu da idemo kući, mama će mi stavit’ neku krpu tu dok krv stane i sve će bit dobro samo da mi ne šiju jer ,,kako da mi šije neko glavu“, on se nasmijao i rekao mi ,,pa ti misliš to ti stvarno šiju sa koncem, ne boj se sine to ti samo stave nešto da se zaustavi krv, a doktori to kažu da je zašivanje“ i tako sam ja poverovala da zašivanje nije vezano za konac i iglu.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Aktivna sam na instagramu jer mnogo volim da fotografišem i da kreiram video snimke, pa volim da se neki od tih snimaka i fotografija nađu na mom profilu.

Najljepši poklon koji ste dobili: Snežna kugla i ruža pod staklenim zvonom ispod koje je pisalo:,, Vječita ruža, koja ne vene kao ona u malog princa, ispod staklenog zvona, osvijetljena.“

Omiljena životinja: Vuk.

Omiljeni muzičar ili bend: Đorđe Balašević i Prljavo Kazalište.

Omiljeni pisac: Meša Selimović.

Posljednja knjiga koju ste pročitali: Pošto spremam ispit trenutno, poslednja knjiga koju sam pročitala je ,,Crveni petao leti prema nebu“ koju je napisao Miodrag Bulatović.

Omiljeni filmski lik: Joaquin Phoenix

Sportski događaj koji Vam je ostao u sjećanju: Nije mi nikad nijedan sportski događaj ostao u sećanju.

Tim za koji navijate: Navijam za Liverpool i to samo kad igra protiv Chelsea.

Omiljena narodna izreka: Čist račun, duga ljubav.

Koje pitanje najviše mrzite: Što nećeš?

Vaša najveća nada: Da ću se sastati u Džennetu sa svima sa kojima se na ovom svijetu rastanem, a koje sam volela toliko da mi život jedan sa njima nije bio dovoljan.

Slični članci

Back to top button