Kultura

Akdogan: Saradnja se nastavlja

Mnogo smo uradili na polju digitalne umetnosti, poručio je dirktor instituta "Junus Emre"

NOVI PAZAR – Prepoznajući zalaganje Grada Novog Pazara i novopazarskog Kulturnog centra turski institut ”Junus Emre” obnovio je ugovor o saradnji, javlja RTV Novi Pazar.

Prema rečima direktora turskog instituta za kulturu u Beogradu, Fahrija Akdogana, očekuje se potpisivanje ugovora o saradnji i sa Radio televizijom Novi Pazar, što će, za očekivati je, imati za rezultat nove TV forme i bogatiji filmski i dokumentarni program.

”Mi već dugo vremena sarađujemo sa Novim Pazarom i Kulturnim centrom. Obnovili smo ugovor koji smo imali ranije i saradnja će se nastaviti i ubuduće. Po protokolu, mi ćemo nastaviti sa kursom turskog jezika, što smo i ranije imali, obnovili smo saradnju u oblasti kulture, kao i u drugim oblastima u kojima smo i do sada sarađivali. Imali smo veliko interesovanje za kurseve turkog jezika. Znamo da se u Novom Pazaru, i uopšte u Sandžaku iskazuje ogromna ljubav prema turskom narodu i Republici Turskoj”, izjavio je direktor instituta ”Junus Emre” Fahri Akdogan.

On je istakao da njihove aktivnosti nisu samo vezane za kurseve jezika, već da se odnose i na druge kulturne grane.

”Od pojave pandemije korona virusa, mi smo mnogo uradili na polju digitalne umetnosti, vezano za filmove i druge oblasti kulture. Nadamo se budućoj saradnji sa ovdašnjom Regionalnom televizijom u Novom Pazaru. Nadamo se da ćemo i sa njima potpisati ugovor o saradnji i da ćemo i sa njima razmenjivati video materijale. Kriza uzrokovana pandemijom će verovatno potrajati, tako da se mi trudimo da to iskoristimo na najbolji mogući način. Vrlo je važno da sarađujemo sa televizijom u gradu u kojem se uvek osećamo kao kod kuće, što je posebna motivacija za nas”, rekao je Akdogan.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button