Zdravlje

Postavljanje 3.000 kreveta na Beogradskom sajmu za obolele od korona virusa

Na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi

BEOGRAD (AA) – Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su danas na istovaru i postavljanju 3.000 kreveta na Beogradskom sajmu za obezbeđenje uslova za prihvat i smeštaj lica sa simptomima korona virusa.

Njih je obišao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji se sa članovima Kolegijuma, uključio u “lance” koji su formirani, kako bi što pre istovarili vojničke krevete.

“Danas se nalazimo u hali Beogradskog sajma gde smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja koronavirusa lečili baš ovde”, rekao je Vulin, a saopštilo njegovo Ministarstvo.

Prema njegovim rečima, na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

“Mi ćemo, kao Vojska Srbije biti spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbedimo sve što je potrebno da bi se ovde lečili ljudi. Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Srbije”, kazao je.

On je istakao da će Vojska Srbije obezbeđivati i taj objekat ukoliko bude potrebno, kao i svaki objekat u kome se u karantinu nalaze srpski građani, kao što obezbeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Slični članci

Back to top button