Sport

Rooney: Liverpool zaslužuje titulu, sezona u Premier ligi treba biti završena

- Liverpool je bio fantastičan. Uložili su toliko truda. Zaslužili su ovu titulu. Možete li zamisliti da čekate titulu 30 godina i da vam je ovako oduzmu, rekao Rooney

LIVERPOOL (AA) – Wayne Rooney, nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda i Evertona, najvećih rivala Liverpoola, smatra da “redsima“ treba dati šansu da završe sezonu u Premier ligi i osvoje šampionski pehar.

Rooney, koji je danas pomoćni trener i igrač u Derby Countyju, istakao je da bi okončanje sezone moglo potrajati i do kraja 2020. godine, ali da fudbal mora slijediti uputstva vlada kako bi se riješila zdravstvena kriza. Također, naglasio je da ga mnogi navijači Evertona zovu i govore mu da sezona mora biti poništena.

“Naravno, kao navijač Evertona i neko ko je 13 godina igrao za Manchester United, ima malo toga u meni koje misli da bi to bilo dobro. Ali, ne. Liverpool je bio fantastičan. Uložili su toliki truda. Zaslužili su ovu titulu. Možete li zamisliti da čekate titulu 30 godina i da vam je ovako oduzmu? Prava odluka je donesena“, smatra Rooney i dodaje:

“Ista je stvar u pogledu ispadanja iz Premier lige i borbe za Ligu šampiona. Ova pitanja su toliko važna za klubove da mislim da bi bilo mnogo pravnih borbi kada bi se sezona poništila. Poštena stvar je završiti sezonu 2019/20, pa makar i izgubili dio naredne sezone. Ne bi me iznenadilo ako završetak sezone bude trajao do kraja 2020. godine. Fudbal se, kao i svaka druga industrija, nalazi na nepoznatoj teritoriji i mora slušati savjete i preduzeti sve potrebne mjere opreza“.

Liverpool je do prekida sezone u Premier ligi odigrao 29 utakmica i osvojio 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja koji ima susret manje.

Slični članci

Back to top button