Balkan

Grenel: Cilj da partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rešenja

Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost, istakao je specijalni izaslanik Grenel na sastanku sa predsednikom Srbije Vučićem

BEOGRAD (AA) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine.

U saopštenju iz Predsedništva Srbije navodi se da je Vučić izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela “upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovui Metohiji”. On je naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

“Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“, zaključio je Vučić.

“Snažno uverenje Trampove administracije jeste da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira. Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost“, istakao je specijalni izaslanik Grenel, navedeno je u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Grenel, Beograd 10. oktobar 2019.
photo: AA

Slični članci

Back to top button