Balkan

EU poziva na što prije formiranje vlasti u BiH

Vijeće za vanjske poslove Evropske unije istaklo je svoju nedvosmislenu predanost evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje

SARAJEVO (AA) – Ministri vanjskih poslova zemalja Evropske unije (EU) pozvali su zvaničnike u Bosni i Hercegovini da u interesu svih građana bez daljnjeg odlaganja nastave s formiranjem vlasti na državnom nivou i u Federaciji BiH.

“Vijeće ponovno ističe svoju nedvosmislenu predanost evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje. Uzimajući u obzir da od prošlogodišnjih općih izbora u Bosni i Hercegovini još nisu formirane vlade na državnom nivou i nivou Federacije, Vijeće ponavlja svoj poziv Bosni i Hercegovini da u interesu svih građana bez daljnjeg odlaganja nastavi s osnivanjem i radom vlada. Vijeće podsjeća na to da je za napredak na putu prema EU-u potrebno učinkovito provesti reforme. Osim toga, Vijeće podsjeća na zaključke iz juna 2019., u kojima je primljeno na znanje mišljenje Komisije”, navodi se u zaključcima Vijeća za vanjske poslove.

Slični članci

Back to top button