Balkan

U Ulcinju oko tri hiljade gostiju, otvaranje granica može dovesti do prvog pravog talasa turista

Hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja ovog ljeta imaju velike probleme zbog situacije koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa. Turista do početka juna nije bilo i svi primorski gradovi bilježe ogroman pad posjećenosti. U Ulcinju je trenutno oko tri hiljade registrovanih gostiju, što je tek oko deset odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštili su za CdM iz turističke organizacije Ulcinj.

S obzirom na to da su do 15. avgusta granice bile zatvorene za zemlje regiona, nije bilo ni turista. U Ulcinju svakog ljeta u velikom obimu dolaze turisti iz Albanije, Kosova ali i drugih zemalja i zatvaranje granica sa ovim zemljama prouzrokovavalo je lošu posjećenost, prenosi portal CdM.

Ipak, kako su za CdM kazali iz TO Ulcinj, ohrabrila ih je odluka Nacionalnog koordinacionog tijela da Crna Gora otvori granice sa zemljama regiona. Liberalizacija ulaza u Crnu Goru, smatraju, dovešće do prvog pravog velikog talasa turista već od narednog vikenda.

“Neki hoteli su i danas gotovo puni. Naravno, sa znatnim zakašnjenjem, ali što je tu je. Nadamo se da će se ti trendovi nastaviti i u septembru”, kazali su iz TO Ulcinj.

Najviše turista je iz zemalja regiona, naročito iz Albanije, Kosova i BiH, potom iz Njemačke, Poljske i Švajcarske.

Slični članci

Back to top button