Globus

U Italiji danas od korona virusa umrlo 18 osoba, ukupno 52 smrtna slučaja

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a danas najveći broj umrlih

RIM (AA) – Usljed zaraze novim tipom korona virusa u Italiji je samo danas umrlo 18 osoba, te je ukupan broj umrlih 52 ljudi.

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a danas je najveći broj umrlih posljedicama zaraze.

Direktor Civilne odbrane Italije Angelo Borelli podijelio je na konferenciji za novinare u Rimu posljednje informacije o zarazi korona virusa koja ozbiljno pogađa tu zemlju.

Kazao je kako je broj zaraženih u Italiji povećan na 1.835. U posljednja 24 sata od korona virusa umrlo je još 18 osoba, među kojima 15 u Lombardiji i tri u regiji Emilia-Romagna.

Saopšteno je jučer kako je broj umrlih iznosio 34, a danas se već popeo na 52 osobe. Navedeno je također kako je dosad 149 zaraženih izliječeno od korona virusa.

Korona virusom, koji se prvi put pojavio u Kini, zaraženo je više od 89.000 ljudi u svijetu, a smrtno je stradalo preko 3.000. Korona virus, koji je službeno nazvan COVID-19, krajem prošle godine pojavio se i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta.

Slični članci

Back to top button