Globus

Veliki broj napada na migrante u Nemačkoj

Ulla Jelpke, glasnogovornica stranke Levica, izjavila je da broj napada pokazuje zapravo da neonacisti napadaju migrante u prosjeku četiri do pet puta dnevno

Napadi na migrante u Nemačkoj su na zabrinjavajućem nivou, a samo u 2020. godini zabilježeno je 1.606 takvih slučajeva, javlja sajt AA.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke odgovorilo je na pitanje stranke Levica o broju napada na migrante u toj zemlji, a istaknuto je kako je u 2020. godini zabilježeno čak 1.606 napada na migrante.

Također, zabilježena su i 84 napada na domove i mjesta gdje borave tražitelji azila, te 67 napada na humanitarne organizacije i volontere koji im pomažu.

Ulla Jelpke, glasnogovornica stranke Levica, izjavila je da broj od 1.606 napada na migrante u Njemačkoj pokazuje zapravo da neonacisti napadaju migrante u prosjeku četiri do pet puta dnevno.

Dodala je kako podaci koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova jasno otkrivaju koliko je nasilje krajnje desnice zastrašujuće ukorijenjeno u Njemačkoj, te da se broj napada može povećati jer se neki kasno bilježe.

Slični članci

Back to top button