Politika

Vučić: Zapad očekuje brzo rešavanje pitanja KiM, Bolton neće doći

Čekaju nas teški razgovori sa Zapadom koji očekuje brzo rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju.

BEOGRAD– Vučić je dodao da “nije samo pitanje roka, već je pitanje sadržine kada je reč o KiM”, naglasivši da je “problem u tome šta ćemo da dogovorimo”.

Na pitanje kako komentariše izjavu profesora Edvarda Džozefa da je rešenje kosovskog problema u njegovim rukama, Vučić kaže da je to stvar koja mu nameće dodatni teret.

“Profesor Edvard Džozef je jedan ozbiljan čovek i svakako nije na našoj strani. Srbija i Srbi ne mogu da pristanu na priznanje Kosova. Ne želimo to. Ljudi iz međunarodne zajednice moraju da znaju da neće biti rešenja za Kosovo, ako Srbija bude ponižena. Oni znaju da se Srbiji žuri ka Evropi i dovode vas u situaciju da morate da razmišljate šta vam se više isplati”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li uskoro savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton mogao da dođe u Srbiju predsednik Srbije je reka:

“Mislim da neče doći, on je razmišljao da poseti Beograd i Prištinu, ali pitanje je šta može da dobije dolaskom u Prištinu, tačnije s kim može da razgovara sada tamo. To je analiza ne govorim ja u njegovo ime”.

Govoreći o tome što je svih pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN promenilo svoje ambasadore u Beogradu i da li to ima veze sa pitanjem Kosova, Vučić je rekao da oni “sigurno nisu došli da bi proveravali klimatske promene u Srbiji”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će učestvovati u izbornoj kampanji i to, ističe, sa najvećim zadovljstvom, a biće to, uveren je, teška, ali pobednička kampanja.

Slični članci

Back to top button