Politika

Vučić: U junu izbori za novo rukovodstvo SNS-a

Lider SNS-a Aleksandar Vučić je istakao da je Glavni odbor SNS-a izrazio punu podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, "ne mešajući se i ne želeći da pokvari odnose sa Crnom Gorom"

BEOGRAD (AA) – Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS), izjavio je danas da je zadatak SNS-a na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima pobeda i da će na tim izborima svi biti protiv te stranke.

On je novinarima posle sednice Glavnog odbora SNS-a rekao da će stranka na čijem je čelu novo rukovodstvo birati “na Vidovdan”, odnosno 28. juna.

Vučić je kazao da želi da na parlamentarne i loklane izbore SNS izađe bez unutarstranačkih sukoba, te da će zbog toga izbori za rukovodstvo stranke biti u junu. On je rekao da će predložiti novo rukovodstvo i da veruje da će dobiti podršku većine u stranci i najavio više mladih poslanika i funkcionera stranke.

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsednika SNS-a, Vučić je rekao da se vrši pritisak na njega, ali da je njegova odluka da se ne kandiduje i da ne želi da toleriše “velike šefove” na lokalu i dodao da smatra da stranka treba da bude “narodna”.

Vučić je kazao da je Glavni odbor SNS-a aklamacijom prihvatio da premijerka Srbije Ana Brnabić postane član Predsedništva SNS. Brnabić je, inače, na mesto ministra državne uprave i lokalne samouprave, a potom premijera, došla kao vanstranačka ličnost, a pre nekoliko meseci se učlanila u SNS.

Slični članci

Back to top button